Stap #10: Website Aanmelden Google
In deze laatste stap van de beginnerscursus leer je hoe je de website kunt aanmelden bij Google. Er zijn bedrijven die dit tegen betaling voor je doen, maar dat is weggegooid geld. Je kunt dit makkelijk zelf na het volgen van deze les.
Google heeft dagelijks miljarden pagina´s te indexeren en het kan maanden duren voordat Google je website gevonden heeft. Een beetje hulp om dit te versnellen kan dus geen kwaad. Het is wel aan te raden dat je op het moment van aanmelden al een paar pagina´s online hebt staan, zodat er ook iets te indexeren valt.
Er zijn verschillende manieren om je website aan te melden in Google:
- Website aanmelden via aanmeldlink van Google.
- Op populaire websites backlinks maken naar je website.
- Aanmelden via Google Webmaster Tools (gevorderden).
1. Website aanmelden via aanmeldlink Google
De kortste en eenvoudigste weg is je website aan te melden op deze pagina van Google: Aanmeldlink Google
Het kost weinig tijd om je site om deze manier aan te melden, alleen geeft Google geen garantie hoe snel je pagina opgenomen wordt. Je kunt je website als volgt aanmelden:
1. Je vult daar je website naast URL, bijvoorbeeld http://www.jouwwebsite.nl
2. Onder “Type the two words:” vul je de twee woorden in die in het rode vak staan
3. klik op “Verzoek verzenden”
2. Backlinks maken naar je website
De mate van populariteit van een website geeft Google aan door middel van een PageRank, afgekort PR. De laagste waarde is een PR 0 en het hoogst haalbare is een PR 10. Een populaire pagina heeft bijvoorbeeld de waarde 5 of 6. Google bezoekt populaire websites vaker en grondiger dan andere sites. Als je op pagina´s van een PR 5 of 6 een link achterlaat dan zal Google deze link volgen en automatisch op je website terecht komen. Google indexeert jouw pagina dan ook en je bent opgenomen in de SERP (zoekresultaten) van Google
Deze link wordt ook wel een backlink genoemd. Google zal je pagina dan automatisch opnemen, waardoor je website vindbaar wordt door het grote publiek. Met backlinks maken kun je dus op een eenvoudige manier je website ´aanmelden´ bij Google.
Reactie met link website
Ben creatief met het bedenken hoe en waar je een backlink achterlaat. Zo kun je op veel pagina´s een reactie plaatsen op een bepaald artikel. Je kunt dan in een speciaal veld ook de URL (webadres) van je website achterlaten. Een voorbeeld hiervan is de website Frankwatching. Je kunt ook vaak een reactie achterlaten op een bekende blogs.
1. Ga naar www.frankwatching.com en klik op een artikel dat je aanspreekt.
2. Scroll naar de onderkant van de pagina, vul hier je naam, email en website in.
3. Geef een waardevol commentaar en klik op “Plaats reactie”. Als je niet serieus ingaat op het artikel heb je kans dat je reactie als spam gezien wordt. Je reactie en nog belangrijker je link wordt in dat geval niet geplaatst.
Het krijgen van backlinks naar je website is ook belangrijk voor je positie in Google. Niet elke link telt dan mee. Je hebt zgn. Dofollow en Nofollow links en alleen de Dofollow links tellen mee om een hogere positie in Google te verkrijgen. Ik heb nog veel cursussen die ik online wil gaan zetten, onder andere een cursus Google Optimalisatie. Dit soort onderwerpen zullen dan behandeld worden.
Kort artikel met link website
Een andere mogelijkheid is het maken van een kort artikeltje op eKudos. Op www.eKudos.nl kun je een kort artikel maken met een link naar je website. Je moet je wel eerst aanmelden voordat je een artikel kunt plaatsen:
1. Meld je aan door op “Registreren” te klikken bovenaan de pagina.
2. Vul de gevraagde gegevens in en klik op “Aanmelden”.
3. Ga naar je mailbox en open het mailtje van ekudos en klik op de link in dat mailtje om je account te activeren.
4. Nadat je ingelogd bent, klik je op “Artikel plaatsen” om een artikel te schrijven.
5. Schrijf een artikel met titel en als allerbelangrijkste vul de URL van je website in naast “Adres (URL):”
6. klik op “Toevoegen” om het artikel te plaatsen.
3. Webmaster Tools
Wil je het maximale uit je website halen en bijvoorbeeld ook bijhouden welke zoekwoorden bezoekers van je website intypen in Google? Dan kun je het beste gaan werken met het gratis programma “Webmaster Tools” van Google. Met dit programma kun je de website ook aanmelden. Hoe dit in zijn werk gaat zal ik binnenkort in een tutorial beschrijven.
Ik ben benieuwd wat jullie van de cursus vonden. Vond je de cursus nuttig? Laat op de homepage of startpagina van de cursus een reactie achter.
Help!
Heb je een vraag? Dan kun je hieronder een reactie plaatsen. Ik zal je dan helpen of misschien zijn er medecursisten die een antwoord hebben op je vraag.
Ben ik iets vergeten toe te voegen? Is een afbeelding niet duidelijk? Laat het me weten door hieronder een berichtje te plaatsen. Je kunt ook contact opnemen met de helpdesk.